Flipbac ile LCD ekran koruyucu ve açılı görüş imkanı birarada
Yeni yılda fotoğraf ve fotoğrafçılık üzerine daha çok yazmaya çalışacağım. Hatta şimdiden başladım bile, özellikle de Türkiye’ de pek bilinmeyen ya da bulunmayan bazı ürünleri tanıtmayla başlayalım. Bu ürünler amatör fotoğrafçılar için vazgeçilmez değil ama her biri birbirinden yararlı ve işlerimizi kolaylaştıracağa benziyor.
Şimdi bahsetmek istediğim ürün Flipbac. Özellike vizörden bakamadığımız durumlarda bize yardımcı olacak bir aparat. Döner LCD ekranı olmayan kompakt makinalar veya DSLR makinaların bir çoğunda (LCD ekranı vizör olarak kullanılabilenler yani liveview özelliği bulunanlarda) kullanılabilir görünüyor. Flipbac bir ayna ve aynı zamanda LCD ekranınızı korumaya yarıyor. LCD ekranınıza takarak, LCD ekranı kötü bir açıdan dolayı görememeniz durumunda veya farkettirmeden fotoğraf çekmek istediğinizde size yardımcı oluyor ve LCD ekranınızı çarpma nedeniyle gelebilecek zararlara karşı koruyor. Tabii bu arada makinanıza 20gr kadar bir ağırlık eklemiş oluyorsunuz.
“Benim makinama olur mu?” diyorsanız, desteklediği marka ve modellere bakabilirsiniz. Fiyatı $19.99 olarak görünüyor ve ürünü tüm dünyaya gönderiyorlar. Ben henüz almadım ama alırsam tecrübelerimi paylaşacağım, sizlerden de alıp kullanan olursa tecrübelerini burada paylaşırsa sevinirim. Ayrıntılı bilgiyi Flipbac web sayfalarında bulabilirsiniz.
Bu yazımı beğendiyseniz, RSS ile yeni yazılarımdan haberdar olabilirsiniz. Gmail hesabınız varsa tüm beğendiğiniz siteler için Google Reader kullanabilirsiniz.

Bol bol seyahat ederim, fotoğraf çekerim, film izlerim ve kitap okurum. Genel anlamda insanları anlamam ve onlar da beni anlamazlar. Zaten sessizlik hakkında söylenen herşey gürültüden ibaret değil midir?
RSS ile takip edin























Flipbac fikri bana çok cazip geldi. Bir çok kereler vizöre bakmadan fotoğraf çekmek zorunda kalabiliyorum. Çok güzel bir kareyi göremediğim için kaçırdığım anlar, flipbac ile kaçmayacak gibi gözüküyor. Bilgi için teşekkürler.
Yalnız yazmayı unuttum galiba ama DSLR de bu aparatı kullanabilemek için LCD panelden önizleme yapılabiliyor olmalı, yeni nesil DSLR makinaların hepsinde LCD panelden önizleme yapılabiliyor ama eskilerde Nikon D80, Nikon D70, Canon 300D, Canon 350D gibi, bu özellik bulunmuyor.