Erişim Engelleme Çelişkisi

18 Şubat 2008, 20:45 • Kategori: Genel • 5 yorum var (RSS).


Özgürlüğün somut bir örneğini bir çok kişi Internetle birlikte tecrübe etti. Bir anda sansürsüz, alabildiğine açık, her türden görüşe sahip insanların fikirleriyle buluşmak ve onların dünyasından kendi dünyamıza bakmak veya kendi dünyamızdan başka dünyaları izlemek belki bize biraz fazla geldi. Son zamanlarda site erişimi engelleme haberlerini çok sık duymaya başladık. Bu işlerin dayanak noktası ise TBMM 5651 sayılı kanunu. Site erişim yasağını bu işin teknik yönüne vakıf olmayanlar yanlış adlandırmayla site kapatmak olarak adlandırıyorlar. Müsterih olun, yapılan sadece sizin bahsi geçen siteye erişiminize engel olmak, sitenin kapandığı filan yok. Bu sitelere girebilmek için tonlarca alternatif yöntem mevcut.

Fakat erişimin engellendiği bazı durumlarda bir çelişki söz konusu oluyor. Farzedelim ki Türklüğe ve Atatürk’e hakaret eden bir yazı veya videonun olduğu bir siteye erişimi engellediniz. Bunu sadece Türkiye’deki kullanıcılar için yapabiliyorsunuz. Diğer ülkelerdeki insanlar bunları çatır çatır izliyor veya okuyor. Bu davranışın kafayı kuma gömmekten hiçbir farkı yok. En iyisi ne mi? Bırakın biz de görelim ve gerekli cevabı verelim.

İlgili Yazılar

Bu Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. Olmazzzzzz.Hocam olmaz ozaman.Türk kelimesinin anlamı kalmaz ozaman.Eskiden yiğit,cesur falandı Türk.Şimdi en anlamsız işlere parmak basan kişi anlamına geldi.Saolsun resmi yetkililerde ellerinden geleni yapıyorlar.!!!!

  2. Yasaklamalar tüm hızla devam ediyor. turk.internet.com dan öğrendiğim kadarıyla dün tagged.com bugün de geocities.com yasaklanmış, detaylar ve diğer yasaklananları bildirmeniz için burayı kullanabilirsiniz.

  3. Ben kendi kendime şöyle düşünüyorum biz Türk’ler neden hep gericiyiz .. Hiç bir zaman gelişmekde olan birşeye bir faydamız yok , elimizden geldiği kadar o işi baltalamaya çalışıyoruz .
    Mesela bu erişim engeleme olayı neden bi web sitesini ngelersin ki ? Site yönetimine mail atarsın ilgili dosyayı kaldırılar .. Sanki bu güne kadar milli unsurlarımızı çok korudularda youtubede bir tane video yayınlandı diye site kapatılar :) Ya bunlar cidden gülünecek şeyler , siteyi engeledinde noldu sadece o videoya Türk’ler erişemedi .. Dedimya bunlar gülüncek şeyler ve sacma şeyler.

  4. İran’da youtube ve google engelli diye duymuştum, bizde de bu tür siteleri engelletmek isteyen kişilerin irandaki gerci zihniyetin birer üyesi olduğunu düşünüyorum. Yabancı siteleri engelletmek için bir fırsat, onların bize küfretmesi Atatürk’e küfretmesi.Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum engellemelerin kafamızı kuma gömmekten farkı yok.bu arada blogumu yeniden açtım tasarım için görüşlerinizi bekliyorm hakkı abi :) (resim çerçevelerini cssinden alıp kullanmamım sakıncası yoktur umarım:) )

  5. Dilediğin gibi kullan ne demek, renkleri bir skaladan seçmek çok daha estetik durmasını sağlayacaktır, yani birbirlerine uygun rankler kullanmak demek istiyorum, başarılar. colourlovers.com ‘a bakabilirsin.

Bu Yazı Yoruma Açıktır